Duurzaam Repareren lanceert online-platform

De VZW heeft voor de administratieve verwerking van haar certificering een online platform ontwikkeld, dat het voor ondernemers nog makkelijker maakt om op het label in te stappen of het eigen dossier in te zien. Met het label wil de VZW het kaf en koren van elkaar scheiden. Hierbij heeft men wel de behoefte om… Lees meer »

Smart Car Repair met alle drie vestigingen duurzaam!

Onlangs mocht Jo Arnouts de certificaten in ontvangst nemen van Duurzaam Repareren VZW. Vanaf nu zijn de vestigingen in Mechelen, Wilrijk en Zaventem door de VZW erkend voor hun duurzame bedrijfsvoering.  Jo Arnouts, gedelegeerd bestuurder, was pionier in België toen hij in 1999 de smart repair technieken introduceerde. Met smart repair wordt tot 40% op… Lees meer »

TVM Belgium sluit zich aan

Onlangs sloot de transportverzekeraar TVM Belgium zich aan bij het collectief van duurzame verzekeraars in België. Zij neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de leefomgeving. TVM Belgium is een niche-verzekeraar, die zich specialiseert in verzekeringen voor de sector van transport en logistiek. “Wij zijn wellicht een vreemde eend in de bijt, tussen de huidige verzekeraars… Lees meer »

BMW Group Belux kiest voor Duurzaam Repareren

Binnenkort zullen alle 40 sites van het schadeherstelnetwerk “BMW Carrosserie, BMW Group Approved” het certificaat Duurzaam Repareren dragen. Hiermee geeft BMW Group Belux invulling aan de duurzame weg die de BMW Group reeds geruime tijd is ingeslagen.   Maart 2017 presenteerde BMW haar Sustainable Value Report waarin haar duurzame achievements en ambities zijn opgenomen. Later… Lees meer »

Touring Glass neemt duurzaamheid zeer serieus

De sites van Touring Glass zullen binnenkort allen de plaquette van Duurzaam Repareren aan de gevel hebben. Vrijwel vanaf de start van het label in België is Touring bij de VZW betrokken, met een zetel in het College van Deskundigen. Zo bouwde zij samen met verzekeraars en leasemaatschappijen aan een label dat inmiddels in België… Lees meer »

Groep Valckenier duurzaam gecertificeerd!

Aalst, 17 februari 2017,   Alle vestigingen dealer Groep Valckenier duurzaam gecertificeerd!   Groep Valckenier heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Maart 2016 was Valco, het carrosseriebedrijf van de groep, één van de eerste gecertificeerde bedrijven in België. Dit geldt nu voor alle bedrijven binnen de groep.   Kernwaarden voor Groep Valckenier zijn knowhow… Lees meer »

Touring biedt duurzame pechverhelping

Touring pechverhelping is onlangs getoetst door Duurzaam Repareren VZW en akkoord bevonden aan de strenge eisen. Onlang s mocht Kris de Wever, directeur Operations bij Touring, het certificaat in ontvangst nemen. Touring isniet alleen actief op vlak van mobiliteit maar  denkt ook aan de gezondheid van automobilisten en het bevorderen van duurzame mobiliteit. In dit… Lees meer »

VAB Pechverhelping Duurzaam

Zwijndrecht, 10 mei 2016, VAB biedt pechhulp aantoonbaar duurzaam Onlangs mocht VAB het attest Duurzaam Repareren in ontvangst nemen. De VAB pechverhelpingsdiensten werden getoetst op de strenge eisen en akkoord bevonden. Hiermee is VAB eerste pechverhelper op de Belgische markt dit het label ‘Duurzaam repareren’ kan voeren. Een van de belangrijkste doelstellingen van VAB is… Lees meer »

Generali Belgium neemt actieve rol

  Generali Belgium neemt actieve rol op in Duurzaam Repareren Brussel, maart 2016 – Generali Belgium heeft zich aangesloten bij het collectief van duurzame opdrachtgevers en verzekeraars binnen het onderdeel Auto van de non-profit organisatie Duurzaam Repareren. Op die manier wil de verzekeringsmaatschappij actief bijdragen aan duurzaamheid in het carrosserieherstel van haar leveranciers en geeft… Lees meer »

Carrosserie Lecluyse krijgt duurzaamheids-label

Carrosserie Lecluyse krijgt het duurzaamheids-label uitgereikt  Kristof Lecluyse mocht onlangs het certificaat in ontvangst nemen van Kathy Batsleer van Duurzaam Repareren. Een label van verzekeraars, leasemaatschappijen en de consumenten-organisaties. In 1999 ging Carrosserie Lecluyse van start als eenmanszaak en groeide ondertussen uit tot een gerenommeerd carrosseriebedrijf, waar een professioneel team steeds garant staat voor het… Lees meer »