NieuwsDR organiseert Duur Samen Loop

Met de community van Duurzaam Repareren werken we samen aan het verduurzamen van de samenleving. Ook in moeilijke tijden steunen we elkaar, zoals met corona en nu de watersnoodramp.

We organiseren hiervoor een sponsorloop, om geld in te zamelen voor Aidehulp 14-7. Samen in actie voor het goede doel, help je mee?

De overstromingen halverwege juli zorgen voor een enorm pak schade, maar bovenal ongekend menselijk leed. Ruim 20.000 gezinnen uit de regio moesten opeens op zoek naar tijdelijke huisvesting en zagen hun huisraad en persoonlijke bezittingen verloren gaan.

Met deze actie willen wij ons daarom graag inzetten voor de getroffenen in dit gebied. Wij zijn hiervoor de samenwerking aangegaan met Aidehulp 14/7.

Aidehulp 14/7 is het grootste hulpplatform voor de overstromingen. Op het platform kan iedereen die hulp wil aanbieden een hulpitem aanmaken. Zo is in de afgelopen maand een database van 3.700 hulpitems ontstaan waar slachtoffers op zoek kunnen gaan naar hulp.
Langs de andere kant kunnen slachtoffers ook een ticket met een hulpvraag aanmaken. Zo helpt het platform om aanbod en behoefte met elkaar te matchen.

Maar wanneer er geen oplossing is voor een bepaalde hulpbehoefte, dan probeert Aidehulp 14/7 hierin zelf te voorzien. Bijvoorbeeld met veldkeukens om warme maaltijden te verdelen en met de inzet van droogapparaten.

Alle donaties die binnenkomen bij het goede doel gaan 100% naar het ondersteunen van de slachtoffers. Hierbij weegt men keer op keer af hoe men het meeste langdurige impact kan creëren.

Kijk voor meer informatie op www.aidehulp14-7.com

Mee helpen? Dat kan door het sponsoren van de lopers, maar wellicht is het nog leuker om zelf mee te lopen in de Duur Samen Loop! Dat kan HIER!