Groene leasemaatschappij

Welke groene leasemaatschappij(en) zijn er bij ons aangesloten?

Op deze pagina stellen we graag onze groene leasebedrijven voor, die allemaal zijn aangesloten bij Duurzaam Repareren en beschikken over het keurmerk. Deze bedrijven hebben zich toegewijd aan duurzaamheid en verantwoord ondernemen in de leasebranche.

Groene leasemaatschappij

Een groene leasemaatschappij is gericht op het aanbieden van duurzame en milieuvriendelijke leaseoplossingen. Ze streven ernaar om de impact van hun activiteiten op het milieu te minimaliseren door het bevorderen van elektrisch rijden, het aanbieden van energiezuinige voertuigen en het stimuleren van duurzame mobiliteit. Deze groene leasemaatschappijen nemen verantwoordelijkheid voor hun rol in het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van een duurzame toekomst.

Het Keurmerk van Duurzaam Repareren

Het keurmerk is een erkenning voor leasebedrijven die voldoen aan de strenge duurzaamheidscriteria van Duurzaam Repareren. Wij beoordelen in welke mate uw onderneming voldoet aan de eisen op gebied van Environment, Social & Governance (ESG). Op de punten waar dit nog niet op orde is, gaan wij u ondersteunen dit op te lossen.

Duurzaamheid core business voor leasemaatschappijen

Duurzaamheid is voor leasemaatschappijen van levensbelang. Het is dus niet een imago-dingetje of iets om de gunst van de klant te winnen. Ten aanzien van de eigen bedrijfsvoering leidt duurzaamheid tot serieuze kostenbesparingen en competitieve vaardigheid.

Eén van de belangrijkste kernactiviteiten van een leasemaatschappij is wagenparkbeheer. Het uitbestede werk veroorzaakt een veelvoud aan milieubelasting en impact op de samenleving. Zaken doen met automotive bedrijven met het certificaat Duurzaam Repareren levert meer op dan u wellicht denkt. Deze bedrijven gebruiken geen middelen die onnodig schadelijk zijn voor het milieu, de medewerkers of de bestuurder. Bedrijven met het certificaat Duurzaam Repareren:

  • Maken minder aanspraak op grondstoffen;
  • Verbruiken minder energie;
  • Dragen zorg voor duurzaam inzetbaar personeel
  • Voorkomen verkwisting
  • Hergebruiken
  • Recyclen
  • Voldoen aan maatschappelijke eisen (social responsibility)

Hierdoor heeft men ook de kostencomponenten onder controle. Gecertificeerde bedrijven kunnen u als opdrachtgever voor marktconforme prijzen van dienst zijn en bieden u continuïteit. Door het certificaat in uw aanbesteding te eisen weet u aan welke duurzaamheidseisen de bedrijven voldoen en dat men hierop structureel en objectief wordt getoetst. U stimuleert hiermee de duurzaamheid in de automotive en het kost u niets.

Ontdek onze groene leasebedrijven

Op onze website vindt u een overzicht van al onze groene leasebedrijven die zijn aangesloten bij Duurzaam Repareren en beschikken over het keurmerk. U kunt eenvoudig zoeken om de juiste leasepartner te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Kies voor groene leasebedrijven en rijd mee in de richting van een duurzame toekomst. Ontdek onze partners in duurzaamheid en geniet van verantwoorde en milieuvriendelijke mobiliteit.

 

Ook u als klant kan het verschil maken

Heeft u en/ of uw werkgever duurzaamheid hoog in het vaandel? Kies dan bewust en kies voor een duurzame leasemaatschappij. Er zijn al diverse leasemaatschappijen die gebruikmaken van gegarandeerd duurzame autobedrijven voor het wagenparkbeheer.

logoald logo-250x250
athlon