NieuwsBMW Group Belux kiest voor Duurzaam Repareren

Binnenkort zullen alle 40 sites van het schadeherstelnetwerk “BMW Carrosserie,

BMW Group Approved” het certificaat Duurzaam Repareren dragen. Hiermee geeft BMW Group Belux invulling aan de duurzame weg die de BMW Group reeds geruime tijd is ingeslagen.

 

Maart 2017 presenteerde BMW haar Sustainable Value Report waarin haar duurzame achievements en ambities zijn opgenomen. Later dat jaar maakte BMW, tijdens de VN-klimaattop in Bonn bekend dat, uiterlijk 2020, haar volledige productie gebaseerd zal zijn op uitsluitend hernieuwbare energie. BMW beperkt zich echter niet tot grote strategische beloften, maar maakt dit ook in de praktijk waar. Zo wordt de lokale bevoorrading in München gedaan met elektrische vrachtwagens en realiseert men een Europees netwerk met driehonderd snel laadstations.

BMW Group Belux heeft onlangs besloten een belangrijke en praktische stap op de weg van duurzaamheid te zetten. Alle sites van het schadeherstelnetwerk “BMW Carrosserie, BMW Group Approved” worden op dit moment onderworpen aan de toetsing van het label Duurzaam Repareren. Duurzaam Repareren VZW verwacht dat uiterlijk april 2018 alle 40 sites gecertificeerd zullen zijn.

Henk Storms, Directeur After Sales BMW-Belux: “Wij werken voortdurend aan een kwalitatief netwerk en daarin kan duurzaamheid niet ontbreken. Wij hebben hierbij voor het label Duurzaam Repareren gekozen omdat dit een initiatief is van belangrijke relaties van ons, zoals leasemaatschappijen.

Hiernaast hebben enkele van onze concessiehouders reeds zeer goede ervaringen met het label en met de VZW”.