NieuwsTVM Belgium sluit zich aan

Onlangs sloot de transportverzekeraar TVM Belgium zich aan bij het collectief van duurzame verzekeraars in België. Zij neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de leefomgeving.

TVM Belgium is een niche-verzekeraar, die zich specialiseert in verzekeringen voor de sector van transport en logistiek. “Wij zijn wellicht een vreemde eend in de bijt, tussen de huidige verzekeraars van Duurzaam Repareren, maar de transportsector is gebaat bij een duurzame mobiliteit en wij willen daar onze bijdrage aan leveren. Als gespecialiseerde verzekeraar dragen wij kwaliteit hoog in het vaandel en duurzaamheid is hier onlosmakelijk een onderdeel van”; zegt Lieven Brabanders, manager schade bij TVM Belgium. “Het volledige herstelnetwerk voor de bij TVM verzekerde bedrijfswagens (personenwagens) is ondertussen aangesloten bij de VZW Duurzaam Repareren. En we bieden onze klanten een aantal voordelen om hen te stimuleren zoveel mogelijk voor duurzaam repareren te kiezen.”

Als coöperatie heeft TVM een lange termijn visie. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent dat naast het realiseren van financiële doelstellingen (profit), TVM ook rekening houdt met het effect van haar activiteiten op het milieu (planet) én dat TVM oog heeft voor de menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people).

Duurzaam Repareren is blij met het instappen van TVM. Het is volgens de VZW van belang dat ook specialistische verzekeraars hun inbreng kunnen leveren aan de eisen die het label stelt aan de bedrijven in de automotive. Inmiddels is de groep verzekeraars die het label ondersteunt, zo groot geworden dat hiervoor een speciale commissie zal worden opgericht. Zodat alle verzekeraars zitting kunnen hebben en mee kunnen besturen.