NieuwsDuurzaam Repareren lanceert online-platform

De VZW heeft voor de administratieve verwerking van haar certificering een online platform ontwikkeld, dat het voor ondernemers nog makkelijker maakt om op het label in te stappen of het eigen dossier in te zien.

Met het label wil de VZW het kaf en koren van elkaar scheiden. Hierbij heeft men wel de behoefte om het de ondernemers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Via het online platform kan een bedrijf dat wil instappen de vragenlijst elektronisch invullen en bestanden up-loaden. Men kan verder ook de status van de aanvraag volgen. Is men gecertificeerd, dan kan men zien of er nog actiepunten openstaan, auditrapporten raadplegen enzovoort. Een soort ‘mijnduurzaamrepareren’ dus.

België is het eerste land waar de organisatie het online platform life zet. “Wij kennen op dit moment een grote groei in België. Hiernaast kunnen wij ons voorstellen dat opdrachtgevers het belangrijk gaan vinden dat garages en herstellers die nog niet zijn ingestapt een nulmeting doorlopen. Men krijgt hierbij in ieder geval beeld of men gecertificeerd kan worden of dat er nog de nodige stappen gezet moeten worden. Dat kan nu met het online platform heel efficiënt. Zowel voor de ondernemer als voor de organisatie. Uiteraard kent het online platform een Nederlands- en een Franstalige interface”: zegt Harry Filon van Duurzaam Repareren.

De organisatie verwacht hiermee dat de sterke groei, nog beter gemanaged kan worden. Zo is men momenteel onder andere drukdoende met het certificeren van automerk netwerken. Reeds gecertificeerde krijgen binnenkort een account toegewezen, waarmee men het eigen dossier elektronisch kan raadplegen.

Nog niet aangesloten bij Duurzaam Repareren?

Dan kan u eenvoudig in de app een account aanmaken. Ga naar: https://nulmeting.duurzaamrepareren.be/ en klik op ‘Registreren’. Vul uw bedrijfsgegevens in en klik wederom op registreren. U kunt nu geheel vrijblijvend de ‘nulmeting’ gaan invullen. Met het invullen van de nulmeting heeft u al snel beeld in welke mate u aan de gestelde eisen voldoet.

Handleiding