NieuwsEthias steunt Duurzaam Repareren

persbericht 

 

28 november 2014

 

Ethias steunt lancering kwaliteitslabel « Duurzaam Repareren » voor autosector

Het kwaliteitslabel « Duurzaam Repareren » dat zopas in België gelanceerd werd door de gelijknamige Nederlandse stichting, wekt de interesse van zowat alle spelers in de automobielsector : van constructeur tot herstellers, experts, verzekeraars en leasingmaatschappijen. 

In deze optiek treedt Ethias toe tot het college van Belgische experts. Dat heeft als taak de specificaties van het label, aangepast aan de Belgische markt, te bepalen. Op die manier is het helder waaraan ondernemingen moeten voldoen om het label “Duurzaam Repareren” te bekomen. Als derde grootste autoverzekeraar (met bijna 800 000 voertuigen in portefeuille), stelt Ethias haar expertise op dit vlak graag ten diensten van de verdere ontwikkeling van een duurzaam beheer van de processen binnen de autosector. 

Dit duurzaamheidslabel beantwoordt bovendien aan de vraag van de consument: de particuliere automobilist hecht er meer en meer belang aan en bij overheden en bedrijven groeit het besef dat ze door ‘duurzaamheid’ te integreren in hun lastenboeken en openbare aanbestedingen, ze een belangrijke impact kunnen hebben op maatschappij en milieu.

Door dit duurzaamheidslabel te steunen, bevestigt Ethias het belang van haar waarden en schrijft het een nieuwe regel in haar MVO*-verhaal. 

 

* = Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.