NieuwsProfile vervolgt duurzame weg

Vorig jaar presenteerde Profile Belux een vernieuwde en vastbesloten koers voor de komende jaren. Duurzaamheid is hierin een rode draad en deze maand prolongeerde men het duurzaamheidsprogramma van Duurzaam Repareren voor de gehele keten.

Wij geloven dat de markt duurzaam, data driven en 24/7 zal zijn. Dit zijn voor Profile de handvatten om de regie op onderhoud verder naar ons toe te trekken, zegt Jen De Clerck, statutair directeur van Profile Belux.

Profile heeft hiermee hoge ambities, die alleen te bereiken zijn met een netwerk van hoge kwaliteit. Autonoom, connected, elektrisch, sharing en maatschappelijke betrokkenheid zijn hierin de steekwoorden. Einde vorig jaar heeft men in dit licht het EV-concept gelanceerd met als doel op korte termijn alle vestigingen “EV ready” te hebben. De eerste vier vestigingen zijn nu in staat om aan elektrische voertuigen te werken volgens een overkoepelend kwaliteitsprotocol. En, volgens De Clerck is dit veel meer dan alleen een laadpaal plaatsen.

Om een generiek duurzaamheidsniveau te bewerkstelligen, dat tevens een eis is van de belangrijkste lease- en vlootklanten, heeft men zich aangesloten bij het duurzaamheidsprogramma Duurzaam Repareren. Het afgelopen jaar heeft daarbij in het teken gestaan van het, per vestiging, inventariseren van de stand van zaken en het opstellen van actieplannen.

Inmiddels kan de VZW Duurzaam Repareren bevestigen dat alle Profile-vestigingen, met ondersteuning van de centrale Profile organisatie en de coaches van de VZW, op het hoogste duurzaamheidsniveau zijn gebracht. Men prolongeert de certificering niet alleen, maar scoort vanaf 2021 een ‘10’ op het attest, dat Jan Renders, Manager Operations, in ontvangst mocht nemen. Harry Filon van Duurzaam Repareren: “Ondanks dat 2020 voor iedereen een lastig jaar is geweest, heeft Profile in één jaar veel meters verzet.”