NieuwsDuurzame bedrijven schenken donatie aan fonds Emilie Leus

Tijdens het Automotive Christmas Diner 2019 mocht de VZW Duurzaam Repareren namens de bedrijven een cheque van € 2.000,- overhandigen aan Vincent Leus.

Het drukbezochte Automotive Christmas Diner vond ook dit jaar weer plaats in de kerk van de Engelenburcht in Tildonk. Het event werd mogelijk gem aakt door KBC-Autolease, VAB, Damage, Alphabet, Go-Smart, Point-S, Baloise Insurance, SchadeNet BE, BASF, Carglass en Duurzaam Repareren VZW.

De organisatie Duurzaam Repareren kende het voorbije jaar alweer een grote stijging van het aantal gecertificeerde bedrijven, ditmaal met bijna twintig procent. Het evenement is vooral bedoeld om het jaar af te sluiten, samen met alle bedrijven die samenwerken aan duurzame mobiliteit.

Namens alle organisatoren van het event mochten Harry Filon, CEO en Christophe Vanderput, country-manager, van de VZW, een cheque overhandigen aan een goed doel. Op voordracht van Baloise Insurance werd dit jaar gekozen voor VZW Fonds Emilie Leus. In 2009 kwam Emilie en twee vriendinnen om het leven, na te zijn aangereden door een beschonken automobilist. Vincent Leus, vader van Emilie en oprichter van het fonds, gaf op geëmotioneerde wijze weer hoe het fonds na deze tragedie is ontstaan en welke activiteiten er worden uitgevoerd. Volgens alle aanwezigen had de cheque geen beter doel kunnen toekomen.