NieuwsPoint S eerste duurzame onderhoud- en reparatieketen in België

De eerste vestigingen van Point S hebben succesvol de toetsing door de VZW Duurzaam Repareren doorlopen en mochten het certificaat in ontvangst nemen.

Met meer dan 3600 verkooppunten in 33 landen is Point S het grootste onafhankelijk netwerk ter wereld van dealers in banden en auto-onderhoud. In België bouwt men voort aan landelijk netwerk, dat inmiddels bestaat uit meer dan 82 garages waar professionele services worden verleend.

Gérard Mouart: “Het is onze missie een duurzame relatie aan te gaan met onze klanten. Dat doen wij door een uitstekende service en kwaliteit te bieden. Maar een duurzame relatie is alleen mogelijk als wij ook duurzaam werken. Met het aansluiten op Duurzaam Repareren willen wij dit benadrukken. Mede omdat dit een initiatief van de opdrachtgevers, zoals leasemaatschappijen is. Want wij willen als onafhankelijk netwerk ook bij die klantmarkten een rol gaan spelen”.

Harry Filon van de VZW: ”Wij toetsen de bedrijven op gebied van duurzaamheid. Maar bedrijven die de kwaliteit van de bedrijfsvoering niet onder controle hebben, zullen ons certificaat niet kunnen behalen. Duurzaam Repareren groeit momenteel snel op de Belgische markt. We zijn blij dat we daar nu ook een onafhankelijk netwerk aan kunnen toevoegen. Want hoe meer duurzame bedrijven er zijn, hoe eenvoudiger het voor opdrachtgevers en consumenten wordt om hiervoor te kiezen”.

In de komende maanden zullen meerdere vestigingen van Point S de certificatieprocedure doorlopen.