NieuwsBody Repair Willebroek blijft trendsetter

Carrosseriehersteller Body Repair Willebroek blijft trendsetter ook op gebied van duurzaamheid

Onlangs mocht Body Repair Willebroek, lid Schadenet België, het certificaat Duurzaam Repareren in ontvangst nemen. Het vervolgt hiermee de ingezette weg, om voorop te lopen in de kwaliteitsontwikkeling van carrosserieherstellers.

Het bedrijf blijft een regelrechte trendsetter in het milieuvriendelijk gebruik van o.m. watergedragen lakken en behaalde als één van de eerste koetswerkherstelbedrijven het ISO kwaliteitscertificaat. Carrosserie Body Repair maakt deel uit van een internationale groepering van herstellers van hoog niveau, geselecteerd op basis van objectieve criteria die jaarlijks gecontroleerd worden door een officiële instelling. Het bedrijf is dan ook conform de Eurogarant norm, houder van het Avicar-Plus certificaat, volgt het Life Warranty programma van Axalta-Cromax en draagt het Five Star Label.

“Men kan zich afvragen waarom wij hieraan nog een label, Duurzaam Repareren, toevoegen. Maar Duurzaam Repareren is een label dat zich focust op duurzaamheid en is bovendien een initiatief van de klanten. Voor ons persfoto bodyrepair definitiefdraait het allemaal om de klant en de klanttevredenheid. We zien toenemend dat de klant ook duurzaamheid een belangrijk aspect vindt”.

Bij het label Duurzaam Repareren zijn de verzekeraars vertegenwoordigd door KBC-verzekeringen, Ethias, Generali en Baloise  en hebben de leasemaatschappijen Athlon, Alphabet, ALD-Automotive en KBC-lease eveneens zitting in het College. De consument wordt vertegenwoordigd door VAB en Touring. De overheid wordt vertegenwoordigd door de OVAM. “Duurzaam Repareren is een label van de klanten van het autobedrijf en de carrosseriehersteller: aldus Kathy Batsleer, Sales verantwoordelijke van de organisatie. Wij hebben bedrijven zoals Body Repair Willebroek nodig om de norm te bepalen. Juist dit soort bedrijven tonen aan dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu en de samenleving, maar ook voor het beheersen van de kost.