NieuwsTouring biedt duurzame pechverhelping


Touring defTouring pechverhelping is onlangs getoetst door Duurzaam Repareren VZW en akkoord bevonden aan de strenge eisen. Onlang
s mocht Kris de Wever, directeur Operations bij Touring, het certificaat in ontvangst nemen.

Touring isniet alleen actief op vlak van mobiliteit maar  denkt ook aan de gezondheid van automobilisten en het bevorderen van duurzame mobiliteit. In dit kader  publiceert Touring  veiligheidstests van nieuwe wagens, en lobbyt  bij  de overheid over al deze activiteiten .

Maar dit betekent ook dat Touring  kritisch naar de eigen bedrijfsvoering kijkt . “Nog beter is het een onafhankelijk buitenstaander  kritisch naar ons bedrijfsproces te laten kijken: zegt Kris de Wever. “Duurzaam Repareren is een VZW waarin verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen, de overheid en consumenten gezamenlijk de norm bepalen en dat is voor ons van groot belang”.

Touring realiseert in het kader van duurzaamheid sinds enkele  jaren een volledig milieuvriendelijke verwerking van defecte autobatterijen die ze tijdens de pechverhelping recupereert.  “Vorig jaar werd dan weer een mobiele service gelanceerd die na een tankbeurt met foute brandstof, de brandstof recupereert op een milieuvriendelijke wijze, én de klant onmiddellijk veilig de weg op stuurt met de juiste brandstof.

Onlangs zijn wij al op de duurzaamheidseisen getest en nu mogen wij het certificaat ontvangen”

Kathy Batsleer, manager Belgium van de VZW: ”Het is geen momentopname, maar ieder jaar zullen wij de pechverhelping bij Touring inspecteren, zoals we dat ook al bij meer dan honderd andere bedrijven in België doen. Jaarlijks worden door de auditeurs ook verbeterplannen gemaakt om het bedrijf verder te helpen naar meer duurzaamheid”.

Binnenkort zal het beeldmerk van Duurzaam Repareren op de ‘patrouillewagens’  van Touring prijken om aan te tonen dat we de mensen niet alleen ter hulp komen, maar dat we dat degelijk en duurzaam  doen  zonder het milieu onnodig te belasten.